Dranken Geers importeert BrewDog (Verenigd Koninkrijk)

Ronkende biernamen als Punk IPA, Trashy Blonde, 5AM Saint, een aantal gezellige bars in het Verenigd Koninkrijk, tot zelf een eigen bier-manifest. Graag geven we jullie een kleine kennismaking met BrewDog en zijn bieren.

in 2007 besloten James Watt en Martin Dickie, op de leeftijd van 24 jaar, dat het tijd was om op eigen houtje een bierrevolutie te ontketenen in het Verenigd Koninkrijk. En er is geen beter manier om dit te doen, dan om een eigen brouwerij op te starten? Die brouwerij werd BrewDog gedoopt. 5 jaar later, in 2012 is dit nog steeds een snelgroeiend bedrijf dat reeds naam en faam wist te maken in de bierwereld. Tijdens de weg die ze de voorbije jaren hebben afgelegd, hebben ze alvast heel wat hoofden doen draaien, percepties over bier veranderd, en bier-award binnengehaald. En dat alles volgens de 10 regels die je in hun 'manifest' terugvindt.

Make beer for punks !

punk :  de; m anarchistisch getinte stroming onder jonge mensen in de jaren voor 1980 die vooral tot uitdrukking kwam in de muziek en in het uiterlijk vd aanhangers.

BrewDog staat tegenover de massaproductie van bepaalde brouwerijen, net zoals punkers vroeger tegenover de pop cultuur stonden. Zij zijn de hedendaagse rebellen van de biercultuur, en maken bier met een ziel en een doel. Bier met een hoek af. welke andere brouwerij zou ooit op het idee komen om een bier van 28% ABV te brouwen, geserveerd uit een opgezet hoofd van een hert? Wie anders rijdt met een tank door Londen om de lancering van een bier te promoten?

Brew the beers that we want to drink

Een marktstudie verrichten om te weten welk bier de consument op dit moment graag drinkt? Geen denken aan! Bij BrewDog zijn ze een tikkeltje egoïstisch, en maken ze enkel bier dat zij willen drinken. Dit was in 2007 ook meteen hun belangrijkste motivatie om zelf te beginnen brouwen.

Make people as passionate about craft  beer as we are

Gelukkig zijn ze niet zo egoïstisch dat ze al het bier dat ze brouwen voor zichzelf willen houden. Met hun bier willen ze bewijzen dat er een alternatief is voor de soms goedkope en smaakloze massaproductie die de markt domineert. Hun missie is mensen te laten inzien dat het loont om voor artisanale brouwsels te kiezen, en ze streven ernaar om de passie, keuze en smaak terug in uw glas, en dat van alle andere bierliefhebbers te krijgen.

Brew F****** Expensive Beers

Dat u zich voor sommige van hun bieren aan een stevig prijskaartje mag verwachten, is geen geheim. Gezien het feit dat de smaak van het bier prioritair is, en niet de kostprijs, kiezen zij voor de beste ingrediënten, en gebruiken ze er ook meer van per brouwsel. Voor één BrewDog brouwsel gebruikt men gemiddeld 40 maal meer hop in verhouding tot een gemiddeld 'supermarktbier'. Veel meer smaak voor een beetje meer geld dus.

Give more places to enjoy great craft beer.

Voorlopig enkel in het Verenigd Koninkrijk te vinden, maar zeker een bezoekje waard : de BrewDog bars. De plaatsen waar het allemaal draait om artisanele bieren, craft beers, microbrews. Naast hun eigen BrewDog bieren kan je daar ook Stone, Mikkeller, Struise, Alesmith en andere pareltjes ontdekken. Smirnoff, Supermarktbier en Televisies zijn er volledig uit den boze.

Use only the finest, natural and occasionally bizarre ingredients in all our beers

Geen silicone of zwaveldioxide, maar de beste natuurlijke ingrediënten. Mout van de beste kwaliteit, formidabele hopsoorten, maar ook duindoorn, verse lokale frambozen, vanillestokjes, ...

Not add any preservatives, additives, or anything artificial to our beers

De bieren van BrewDog zijn alles wat massaproductie-bieren en mainstream bieren niet zijn. 100% vrij van bewaarmiddel, toevoegingen of schadelijke chemische stoffen. Deze worden vervangen door een flinke portie smaak en karakter.

Continue to push, redefine and reimagine the art and science of brewing

Zoals we reeds eerder vermelden. BrewDog brouwt enkel bieren die zij lekker vinden. Dit betekent dat de brouwprocessen zoals iedereen ze kent, af en toe worden aangepast. Als ze een bier willen brouwen op de bodem van de oceaan, dan doen ze dat toch gewoon? Als ze een bier willen brouwen bij een temperatuur van -20° C gedurende drie weken? Dan doet ze dat gewoon. En als ze het zwaarste bier ter wereld willen, brouwen? Ja hoor, dan doen ze dat gewoon. Dat ze met hun manier van brouwen ook de perceptie van bier, en hoe ervan te genieten, in het hoofd van de bierliefhebber kunnen veranderen, dan is dat meteen ook mooi meegenomen.

To hate the conventional, the bland, the boring

Wie wil zichzelf vereenzelvigen met smaakloos, flauw en goedkoop bier? In ieder geval niet de mensen achter BrewDog. Er zijn reeds genoeg bieren voor mensen die geen nood hebben aan een bier zonder smaak of verhaal, van wie we niet eens weten wie het nu eigenlijk gemaakt heeft. Het leven is te kort voor slecht bier!

Begrijp ons niet verkeerd. BrewDog is niet het enige bier met smaak, karakter, en een tikkeltje anarchie. Onze winkel staat namelijk vol artisanale, smaakvolle, kwalitatieve bieren met een echt karakter!

Have fun and be a little weird !

Campagne voeren op de trappen van het parlement met een dwerg, om een 300 jaar oude geheimzinnige wet aan te vechten? Check !
Een bier van 26% ABV serveren uit het hoofd van een hert? Check!
Met een tank door de straten van Londen rijden om reclame te maken voor de opening van hun bierbar in Camden? Check!
Je verkleden als de koningin van Engeland voor een videoblog? euuh.. Check !
BrewDog breekt graag eens de regels, en schopt af en toe tegen de schenen.. Maar bovenal maken ze ook echt lekker bier!

 

 

 

 

Cheers !