Brasserie De La Senne e La Senne

Yvan DE BAETS en Bernard LEBOUCQ komen elkaar tegen in 2002, tijdens de tweede editie van de Zinnekeparade. Bernard had voor dit unieke Brusselse evenement het intussen befaamde ZINNEBIR gecreëerd.
Eind 2003 starten zij hun carrière als professionele brouwers met de oprichting van een microbrouwerij in de oude opslagplaats van brouwerij Moriau te Sint-Pieters-Leeuw , de ‘Sint-Pieters Brouwerij’. Na twee jaar van groeiend succes werd deze plek al snel te klein en moest er stilaan uitgekeken worden naar uitwijkmogelijkheden. Yvan en Bernard besluiten dan hun droom te realiseren : een nieuwe brouwerij oprichten in Brussel. Om hun liefde voor deze stad te onderstrepen wordt de naam van de nieuwe brouwerij een eerbetoon aan de rivier waaraan Brussel meer dan duizend jaar geleden is ontsproten: BRASSERIE DE LA SENNE.
Toch duurde het nog vijf jaar vooraleer BRASSERIE DE LA SENNE zich effectief in de hoofdstad kon vestigen. In de tussentijd werden de brouwactiviteiten verder gezet bij bevriende brouwerijen. Aan dit bohémien-bestaan kwam een einde op 22 december 2010, datum van het allereerste 100% Brusselse brouwsel!

Regio:

Jester Zinne

Productnaam: 
Jester Zinne
English
productfoto: 

JESTER ZINNE is a co-brew with Brewery Jester King, Texas. They used the yeasts from both breweries. The beer is a traditional Saison like those in the 1900s. Aged in wooden barrels during 14 months. Only available in 75cl bottles.

Subscribe to RSS - Brasserie De La Senne
e La Senne