Brooklyn Brewery

Nu in de winkel : BROOKLYN BREWERY ! In het gamma van de bieren die ze het hele jaar door aanbieden kozen we voor de East India Pale Ale en de Lager. De EAST INDIA PALE ALE is een cleane, drinkbare IPA vol smaak en netjes in balans. Je merkt meteen het aroma van de hop op. De East Kent Golding van zorgt voor een lekkere bitterheid! 6.9% ABV - 47 EBU // BROOKLYN LAGER is een ambergoudkleurig bier met een stevig moutaroma dat ondersteund wordt door een frisse bitterheid en een floraal hoparoma, bekomen door het drooghoppen. deze lager behoort tot de categorie vienna-style, wat in de jaren 1800 de meest populaire stijl was in de streken rond Brooklyn. 5.2% ABV - 30 EBU.

In de categorie Seasonal Beers kozen we bij Brooklyn Brewery voor volgende bieren : WINTER ALE : is een Scotch. Een heel assortiment aan aromatische en gebrande moutsoorten en haver zorgt voor een koperkleurig bier met een ronde, zachte smaak. Het gebruik van Willamette hop zorgt ervoor dat de zoetere mouten en balans worden gebracht. 6.1% ABV - 25 EBU // De BROOKLYN BLACK CHOCOLATE STOUT is een imperial stout met aroma's van donkere chocolade. 6 moutsoorten en een paar maanden lagering zorgen ervoor dat dit bier perfect past bij chocolade dessertjes, ijs, fijne kazen en knisperende open haarden. 10% ABV en 51 EBU // BROOKLYN BLAST! is een "Big IPA" waarin de hoppevelden van Kent en die van de Pacific North West worden samengebracht. Brooklyn Blast belooft een minerale hop bitterheid, gevolgd door een golf van smaak en aroma ! 8.4 % ABV - 53 EBU.

Brooklyn LOCAL 1 en LOCAL 2 zijn nog twee paradepaardjes uit de selectie van Brooklyn Brewery. Deze twee bieren zijn 100% hergist op fles. LOCAL 1 werd gebrouwen met Duitse hop en mout, Belgische gist en aromatische rauwe suiker van Mauritius. LOCAL 2 is een donker bier dat gebrouwen met belgische kandijsuiker, Honing uit New York en zeste van appelsien.. BGeide bieren zijn gebrouwen met Belgische gist. Bij Local 2 wordt ook nog champagnegist toegevoegd.Het proces van brouwen tot afgewerkt bier neemt zo'n 2.5 maanden in beslag. de hergisting op fles zorgt voor een fijne pareling.