tijdelijk in assortiment : To Øl

In het Bierkast en -ton project, zetten we vanaf vandaag To Øl tijdelijk ter beschikking.

To Øl, wat Deens is voor "twee brouwers" is het project van Emil Jensen en Tore Gynther. Zij brouwden hun eerste bieren in de keuken van hun hogeschool, samen met hun leerkracht Mikkel Borg Bjergsø. Dit trio was namelijk van mening dat de meeste deense bieren teveel berusten op het feit dat hun recept al honderden jaren bestaat. Dit brouwproject keerde zich resoluut tegen de trend van siroopzoete bieren of bieren die ijskoud geserveerd worden.Hun doel was om meer hedendaagse bieren te brouwen, die uitblonken in karakter en smaak. Kwaliteit boven Quantiteit. Bieren die je niet vergeet (tenzij je er teveel vangedronken hebt natuurlijk)

Mikkel startte later "Mikkeller", en ontving reeds in 2007 zijn eerste prijzen voor brouwen. Emil en Tore echter zaten ook niet stil, en startten in 2010 To Øl en brachten hun eerste brouwsel op de commerciële markt. Het werd een cobrew met Mikkel, en ging onder de naam Overal IIPA de wereld in. Hun visie maakt ook meteen duidelijk waar ze voor staan. Geef bier een jeugd. : Een bier met een honderdjarig recept maakt niet per se een goed bier. En je bent maar zo goed als je laatste brouwsel. Blijf weg uit supermarkten: Zeker wanneer dit betekent dat je moet inboeten aan kwaliteit van ingrediënten. Dan nog liever stoppen met brouwen. Een drive en scherp kantje: Het doel is om te provoceren en grenzen van de perceptie van bier te verleggen. En zich amuseren terwijl ze dit doen. Laat het bier de booschap dragen: Het is leuk om met verschillende (virale) media te werken, maar aan het eind blijft de kwaliteit van het bier toch je beste reclame.

Het Bier

First Frontier IPA, is een echte "American Style IPA". Geen stroperig zoet, mouterig profiel, maar een droge, frisse en bittere IPA, zeer sterk gedryhopped met krachtige, aromatische hop (Warrior, Simcoe & Centennial). Een vleugje citroen, perzik en pompelmoes van de dieptes van het hart van de brouwer, recht in ons glas. In dit bier werd ook een beetje karamelmout goegevoegd, om de smaak in balans te brengen. Dit werd meteen ook het eerste bier in het assortiment bij Dranken Geers.
7.1% ABV , 33cl

Overall IIPA, is een "Imperial India Pale Ale", en het resultaat van de samenwerking tussen To Øl, en hun vroegere leraar, Mikkel. De missie was om een hommage aan de Amerikaanse biercultuur te brengen. Een bier met aroma, smaak en stijl, in tegenstelling tot vele andere Deense brouwsels. In het bier kan je de smaak van licht gecarameliseerd mout terugvinden, gevolgd door een bombardement aan hopsensaties (Simcoe, Amarillo & Centennial), die zorgen voor aroma's van citrus, dit alles wordt dan weer licht gemaskeerd door de zoete hint die het hoge alcoholgehalte eraan toevoegt. Overall IIPA is letterlijk overal in je mond.
10.1 ABV, 33cl.