Dranken Geers importeert Gregorius Trappistenbier (Tijdelijk uit voorraad, terug verwacht eind februari)

Gregorius Trappistenbier is afkomstig van het enige Trappistenklooster in Oostenrijk, Stift Engelszell, dat gelegen is in Engelshartszell aan de  Donau, een plaatsje in het noorden van Hoog-Oostenrijk. Dit Trappistenklooster is reeds een tijdje lid van de IVT (International Trappist Association) en mocht zijn likeuren reeds een tijdje het 'Authentic Trappist Product" logo meegeven. Daarnaast staan zij ook bekend om hun "Engelserzeller Kaese". Sinds kort hebben zij ook hun pijlen gericht op de biermarkt. Hun eerste creatie is Gregorius (9.7% ABV), een donker bier dat in aan alle voorwaarden voldoet om als officiële trappist erkend te worden. De IVT heeft hen dan ook recentelijk (Oktober 2012) het ATP logo gegeven voor hun bieren. Zo is Gregorius officieel de 8e trappist, na Westvleteren, Westmalle, Chimay, Orval, Rochefort, Achel en La Trappe.

 

De namen van de bieren van het Stift Engelszell Trappistenklooster verwijzen naar hun rijke geschiedenis. Het was dan ook van zelfsprekend dat hun eerste bier de naam Gregorius zou dragen. Abt Gregorius Eisvogel was namelijk diegene die de monnikken van het Oelenberg klooster in de Alsace-streek in Frankrijk, langs de Mariawald en Banz abdij in Duitsland, naar Stift Engelszell in Oostenrijk leidde. Hij stond meer dan 25 jaar aan het hoofd van de abdij. 

Gregorius is een zwaar, donker bier, met een vleugje honing die in de omgeving van de abdij wordt geproduceerd. Men maakt ook gebruik van een wijngist uit de streek Alsace in Frankrijk. 

Later zal ook een tweede, lichter bier op demarkt komen. De naam is reeds gekend; Benno zal een blond bier van +/- 7.2% ABV zijn. De naam komt van Abt Benno Stumpf, een monnik die na de Tweede wereldoorlog verdreven was uit het Mariasternklooster in Duitsland. Onder zijn leiding werden de 18e eeuwse gebouwen en kerk van het klooster, die in Rococostijl waren opgetrokken, gerenoveerd.

Het is een hele eer dat we het bier als één van de weinigen mogen importeren en verdelen in België. zo is ons rijtje trappisten in de winkel alweer een stukje uitgebreid. Wanneer de Benno beschikbaar wordt gesteld voor verkoop, zal later worden meegedeeld.