1792

Ontstaan van brouwerij Geers

Op het einde van de achttiende eeuw bouwde Franciscus Geers samen met zijn broer Petrus Johannes een brouwerij in de toenmalige Meulestraat te Oostakker.

1942

5 generaties

5 generaties lang brouwde de familie Geers bieren van hoge gisting in de brouwerij van Oostakker.

Achille Geers brouwde voor het laatst in 1942

1960

Bevoorrading van cafés

Een tijdlang werden op de site nog flesjes gebotteld voor onder meer Rodenbach. Nog later bleef het bij de bevoorrading van hun cafés.  Achille's zoon Hubert Geers nam de zaak over begin de jaren 60 en bouwde de toenmalige kelders reeds om tot een pitoresk drankenwinkeltje.

1992

De zoektocht naar artisanale- en streekbieren

De gemeenschappelijke interesse van Hubert en zijn zoon Dominiek voor artisanale- en streekbieren leidde tot de huidige gespecialiseerde drankenzaak. Van tijd tot tijd vertrekt Dominiek samen met zijn vrouw Vera op ontdekkingstocht naar nieuwe brouwerijen. Geregeld komt hij dan ook terug met bakken onbekend streekbier in de koffer. Onbekend is immers onbemind, en Geers is altijd bereid daar iets aan te doen.

1996

Van 40m² naar 400m²

Op 6 december wordt de nieuwe winkellocatie geopend. van 40m² gaat het plots naar 400m². Klanten kunnen vanaf nu niet enkel zelf flesjes, maar ook volledige bakken nemen, en langs de meterslange rekken alles zien staan wat de winkel te bieden heeft.

2004

Buitenlandse parels

Nu de volgende generatie mee in de zaak is gestapt, trekt familie Geers ook naar het buitenland. Niet alleen streven ze er naar om het Belgisch bier mee bekend te maken in andere landen, maar ze geven mensen ook de kans om in hunbierwinkel kennis te maken met enkele buitenlandse pareltjes. De ene voor gelimiteerde periode, anderen worden dan weer vast in het assortiment opgenomen. Zo maken zij het voor u steeds de moeite waard om een kijkje te komen nemen in de winkel

2022

Nieuwe website!